Θεμελιώδης εκπαίδευση στο Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ

Thai massage training Greece
Θεμελιώδης εκπαίδευση στο Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ διάρκειας 90 διδακτικών ωρών (5 Σαββατοκύριακα)
 
Προέλευση και χαρακτήρας:
Η θεραπευτική τέχνη του Παραδοσιακού Ταϋλανδέζικου Mασάζ ανήκει σε ένα αρχαίο, ιερό και ολιστικό σύστημα ιατρικής, το οποίο έχει τις ρίζες του στην Αγιουρβεδική και Κινέζικη Ιατρική καθώς και στις βουδιστικές διαλογιστικές πρακτικές αγάπης (Metta transmission).
 
Το Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ γίνεται χωρίς την χρήση λαδιού, με τον δέκτη να φοράει άνετα, κατά προτίμηση βαμβακερά ρούχα. Οι περισσότερες τεχνικές εφαρμόζονται πάνω σε ειδικό στρωματάκι στο πάτωμα (είτε μπρούμυτα, είτε ανάσκελα είτε στο πλάι) ενώ σε κάποιες τεχνικές ο δέκτης βρίσκεται σε καθιστή θέση και πάλι στο πάτωμα.
 
Το Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ χειρίζεται σε κάθε συνεδρία ολόκληρο το σώμα από τα δάχτυλα των ποδιών έως την κορώνα της κεφαλής, αντιμετωπίζοντας το σώμα ως ένα ενιαίο σύνολο, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα συναισθήματα και την ψυχή του ανθρώπου.
Ο πρακτικός του Ταϋλανδέζικου μασάζ χρησιμοποιεί τα δάχτυλα, παλάμες, αγκώνες, γόνατα και πατούσες του για να ασκήσει πιέσεις και ήπιες διατάσεις στις ενεργειακές γραμμές του σώματος του δέκτη. Η πίεση που ασκείται είναι ελεγχόμενη και πάντα σύμφωνη με το επίπεδο αντοχής του δέκτη, ώστε το αποτέλεσμα να μην επιφέρει δυσφορία, αλλά ανακούφιση. Έτσι απελευθερώνεται και ενισχύεται η ροή της ενέργειας από και προς τα εσωτερικά όργανα, χαλαρώνει το σώμα και το νευρικό σύστημα και υποχωρούν οι μυϊκές εντάσεις και οι πόνοι.
Επίσης εφαρμόζονται μοχλοί και λαβές που οδηγούν το σώμα του δέκτη σε θέσεις παρόμοιες της Γιόγκα με στόχο την παθητική διάταση και μέσω αυτής την απελευθέρωση μπλοκαρισμάτων και εντάσεων.
 
 
Ωφέλη για τον δέκτη:
Μερικά απ’ τα οφέλη του Παραδοσιακού Ταϋλανδέζικου Mασάζ είναι η βελτίωση αυχενικών προβλημάτων, δυσχερειών της σπονδυλικής στήλης, τενοντίτιδας, επικονδυλίτιδας και αρθρίτιδας (μυοσκελετικά προβλήματα). Βοηθά επίσης ιδιαίτερα σε ημικρανίες, πονοκεφάλους και αποσυμφόρηση συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων.
 
Εκτός των όποιων ειδικότερων θεραπευτικών επιδράσεων, γενικά με το Ταϋλανδέζικο μασάζ υποβοηθούμε το σώμα του δέκτη στα εξής:
• Να χαλαρώσει από το άγχος, την νευρική ένταση, την κούραση και τις μυϊκές κράμπες
• Να αποκτήσει τόνο και ευλυγισία στους τένοντες, τους μύες και τις αρθρώσεις, αποτοξινώνοντας όλους τους μαλακούς ιστούς του
• Να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα και τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του
• Να αυξήσει την ζωτικότητα και συνειδητότητά του
 
 
Τι προσφέρει η θεμελιώδης εκπαίδευση:
Το σεμινάριο προσφέρεται για την σωστή εκμάθηση του Ταϋλανδέζικου μασάζ τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση. Ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό θεμελιώδες σεμινάριο θα μπορείτε να προσφέρετε με ασφάλεια ένα βαθιά χαλαρωτικό μασάζ για όλο το σώμα, διάρκειας έως 2 ωρών!
Ευρύτερος στόχος του σεμιναρίου είναι να μάθετε να χρησιμοποιείτε συνειδητά την αναπνοή και την συγκέντρωσή σας, ώστε να καλλιεργήσετε σε βάθος χρόνου ένα άγγιγμα με ανοιχτόκαρδη και ανιδιοτελή πρόθεση.
 
 
Ύλη Βασικής Εκπαίδευσης:
Στην πρακτική σας, εκτός από τις 100 και πλέον τεχνικές μασάζ που θα διδαχθείτε υπεραναλυτικά, θα μάθετε:
– την εργονομική χρήση του σώματός σας ώστε να ελαχιστοποιείτε την κούραση και καταπόνησή σας μετά από μια συνεδρία,
– εναλλακτικές τεχνικές πίεσης για προστασία των δακτύλων σας,
– ασκήσεις ενδυνάμωσης των δακτύλων,
– ένα βασικό πρόγραμμα θεραπευτικής, χαλαρωτικής και ενδυναμωτικής χάθα γόγκα με ασκήσεις ειδικά επιλεγμένες για μασέρ,
– μια ρουτίνα αυτομασάζ για όλο το σώμα για να κρατάτε τον εαυτό σας σε φόρμα και να είστε πιο αποτελεσματικοί στην πρακτική σας,
– τεχνικές γείωσης, καθαρισμού και εξισορρόπησης του ενεργειακού πεδίου σας, ώστε να μην μένετε ποτέ απροστάτευτοι (=με χαμηλή συνειδητότητα) την ώρα της θεραπείας.
 
 
Η θεωρία που θα διδαχθείτε περιλαμβάνει:
– τις ταϋλανδέζικες ενεργειακές γραμμές (κανάλια ροής της βιοενέργειάς μας),
– επαγγελματική συμπεριφορά και κώδικες ηθικής,
– προετοιμασία του χώρου και λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής,
– προφυλάξεις και αντενδείξεις,
– λήψη ιατρικού ιστορικού/ερωτηματολογίου,
– ποιά είναι και πού βρίσκουμε τα απαραίτητα υλικά για μια συνεδρία, συμπληρωματικά προϊόντα, ιματισμό κλπ. που χρειαζόμαστε για το ταϋλανδέζικο μασάζ,
– απαραίτητες γενικές συμβουλές προς τον πελάτη στο τέλος κάθε συνεδρίας.
 
 
Δυνατά μας σημεία:
– Δοκιμασμένη μεθοδολογία διδασκαλίας για 100% αρχάριους, 10% θεωρία και 90% πρακτική.
– Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι αυστηρά έως έξι (6) άτομα ανά εκπαιδευτή.
– Παρέχονται εικονογραφημένες σημειώσεις, αγγλική βιβλιογραφία και κάθε δυνατή πληροφόρηση για όποιον θελήσει να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στην Ελλάδα ή την Ταϋλάνδη.
– Συνεχιζόμενος κύκλος εκπαίδευσης με εξειδικευμένα θεραπευτικά σεμινάρια.
– Κάθε χρόνο γύρω στα Χριστούγεννα οργανώνουμε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ταϋλάνδη για τους μαθητές μας που θέλουν να προχωρήσουν σε περισσότερο βάθος την εκπαίδευσή τους.
– Επίσης γίνονται συχνές συναντήσεις πρακτικής στην Αθήνα.
– Έμφαση στην εργονομική και αβίαστη (ahimsa) εφαρμογή των τεχνικών που διασφαλίζει τόσο εσάς όσο και τον δέκτη σας, ώστε και οι δύο να αποκομίζετε μόνο οφέλη μετά από κάθε συνεδρία. Χωρίς βία και με αυξημένη συνειδητότητα της μηχανικής του σώματός σας την ώρα του μασάζ, μειώνεται η φθορά των ιστών στο ελάχιστο, ώστε να είστε σε θέση να είστε κατ’ επιλογήν ενεργοί θεραπευτές σε οποιαδήποτε ηλικία.
– Οι παλαιοί μαθητές μπορούν να επαναλαμβάνουν την εκπαίδευση όσες φορές το επιθυμούν με 70% έκπτωση.
– 20 χρόνια πρακτικής εμπειρίας, 7 χρόνια διδακτικής εμπειρίας
 
 
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία σε τεχνικές μασάζ. Όλοι μπορούν να μάθουν μασάζ με μόνο εφόδιο την παρατηρητικότητα, την υπομονή και την θετική τους διάθεση. Το εργαστήριο είναι εντατικό και απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για ουσιαστική και πρακτική γνώση.
Δεν απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, όμως ζητείται καλή συγκέντρωση και σεβασμός στο σύνολο. Αν υπάρχει παθολογία στα γόνατα και δεν μπορείτε καθόλου να γονατίσετε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές στάσεις για όλες τις τεχνικές που θα μάθουμε. Σε αυτή την περίπτωση ενημερώστε μας για να σας προτείνουμε την εκμάθηση μιας προσαρμοσμένης ρουτίνας του ταϋλανδέζικου μασάζ που εκτελείται σε κρεβάτι μασάζ.
 
 
Βεβαίωση παρακολούθησης:
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου 90 ωρών μετά από σύντομη θεωρητική και πρακτική εξέταση στην ύλη.
 
 
 
Διάρκεια:
90 διδακτικές ώρες
Αυτό μεταφράζεται σε 5 σεμινάρια σε Σαββατοκύριακα, δηλαδή το εισαγωγικό Σ/Κ και 4 ακόμα Σ/Κ.
 
 
Καθορισμένες ημερομηνίες:
Η θεμελιώδης εκπαίδευση ξεκινά με το εισαγωγικό σεμινάριο. Το εισαγωγικό σεμινάριο μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος αυτοτελώς, χωρίς υποχρέωση να συνεχίσει την εκπαίδευση.
 
 
Συνολικό κόστος:
595 Ευρώ συν ΦΠΑ
Για ανέργους (με ενεργή κάρτα ανεργίας) προσφέρουμε μια έκπτωση 10%.
 
 
Τρόπος πληρωμής:
Για την εξασφάλιση της θέσης σας θα χρειαστεί μια προκαταβολή 195 ευρώ, η οποία είναι ακριβώς ίση με το κόστος του 1ου εισαγωγικού σεμιναρίου.
Εφόσον μετά το εισαγωγικό σεμινάριο αποφασίσετε να συνεχίσετε την εκπαίδευση, θα σας ζητηθεί να καταβάλετε το υπόλοιπο ποσό σε 2 δόσεις μέχρι μια μέρα πριν το 2ο και 3ο σεμινάριο αντίστοιχα.